x

Inhoudsstoffen van de blauwe bes

Douven Blauwe bessen BV, Horst
Horst aan de Maas
Inhoudsstoffen, Tuinbouw, blauwe bes, food, gezondheid
Open Collaboratie

Research

Sourcing

Handling

Using

Projectbeschrijving

Na het verwerken van blauwe bessen voor sap, jam en andere producten blijft bessenpulp over. In de pulp blijven resten van antioxidanten achter. Uit het drogen van blauwe bessen ontstaat poeder. In samenwerking met diverse onderzoekspartijen en regionale ondernemers wordt onderzocht of het poeder op een hoogwaardige wijze toegepast kan worden in nieuwe voedingsconcepten, bijvoorbeeld als natuurlijk kleur- en smaakmiddel  of als voedingssupplement.  Mogelijk kan het poeder geïnjecteerd worden in vlees als natuurlijk conserveringsmiddel. Ook de meest hoogwaardige toepassing wordt onderzocht. In samenwerking met o.a. Universiteit Maastricht wordt onderzoek gedaan naar de concrete gezondheidseffecten van de blauwe bes, de verantwoordelijke inhoudsstoffen hiervoor en de mogelijkheden tot winning hiervan uit reststromen van de blauwe bessenteelt. 

Projectdata

Startdatum: 2012

Projectkosten: 15000

Financiering: Eigen inbreng bedrijven

Projectfase: Haalbaarheidsfase

Openheid: Open Collaboratie

Bekijk de website voor meer informatie.

Voor meer informatie over de blauwe bes in het algemeen en de unieke inhoudsstoffen zie ook www.b-berry.nl

Patrick LemmensProgrammamanager Biobased economy

06 22 69 32 73/ patrick.lemmens@greenportvenlo.nl