x

Source B visie

Limburg wordt nationaal en internationaal erkend en herkend als R&D hotspot op het gebied van de biobased economy.

De partners in Source B werken samen aan dit gezamenlijk doel, terwijl ze hun eigen focus en identiteit behouden. Hierdoor wordt niet alleen het cluster versterkt, maar ook de ontwikkeling van elke individuele partner. Het samenwerkingsverband Source B is de bron van duurzame economische ontwikkeling in Limburg. Door te focussen op biomassa als grondstof zullen nieuwe waardeketens ontstaan, die leiden tot een versterkte economische groei en meer economische activiteit in de regio.

De biobased economy gaat verder dan de grenzen van de Provincie Limburg. Het concept van een mondiale biobased economy is op dit moment slechts een stip op de horizon. De ontwikkelingen in Limburg, samengebracht binnen Source B, zullen die stip langzaam maar zeker steeds dichterbij brengen.

> Bekijk de kansen voor Biobased ondernemers


Over Source B

In de Provincie Limburg hebben de belangrijkste partijen de handen ineen geslagen om de biobased Economy in Limburg te realizeren. Op 26 juni 2012 hebben Chemelot, Greenport Venlo, de Universiteit Maastricht en Provincie Limburg met steun van NV Industriebank LIOF een gezamelijke intentieverklaring ondertekend, waarin de partijen zich committeren om van Limburg een van dé biobased regio’s in Europa te maken. De uitgangspunten in Limburg zijn daarvoor uitstekend, aangezien de essentiële bouwstenen van een biobased economy hier sterk vertegenwoordigt zijn. Uit de intentieverklaring is het samenwerkingsverband Biobased Economy Limburg ontstaan, waarin elke partner vertegenwoordigd is

Op 22 mei 2014 in Venlo, tijdens de door het Ministerie van Economische zaken georganiseerde 10e landelijke netwerkbijeenkomst Biobased Economy, presenteerde Raymond Bevers, projectmanager biobased economy bij NV Industriebank LIOF en voorzitter van Biobased Economy Limburg, de nieuwe identiteit van het consortium; Source B. Met als boegbeeld Emmo Meijer gaat Source B de biobased economy in de regio in al haar facetten verder ontwikkelen. Voor Zuidoost-Nederland zijn de belangrijkste biobased thema’s inhoudsstoffen uit biomassa uit de primaire sector en nieuwe materialen op basis van groene bouwstenen. Belangrijkste doel voor Source B is om naar 2020 nieuwe en bestaande biobased bedrijfs- en onderzoeksactiviteiten in de regio te initiëren en versneld te laten groeien. 

Source B is een initiatief van:

partners.png


> Voor voor informatie over SourceB kijkt u op de contactpagina